Reactie van Daniel Maar 

SLK Cup Nieuwkomer voor 2022 

Meteen verliefd


Voor Daniël Maar lijkt er geen weg meer terug. “Ik was meteen verliefd en heb tegen de jongens gezegd dat ik hoe dan ook volgend seizoen ga meedoen in de cup. Normaal rijden we met zijn zessen trackdays in de SLK’s en voeren we een soort onderlinge strijd op basis van rondetijden, maar daar ligt voor mij toch niet echt een uitdaging in. Dan lig ik als snelste aan kop en zie ik niemand meer. Ik ben nou eenmaal competitief ingesteld. Als je met mij gaat ganzenborden, komt het ook niet goed. In de SLK Cup zat ik ineens niet meer vooraan, maar achteraan en had ik meteen strijd met de mensen die daar om me heen zaten. Overigens letten wij in de eerste manche alle drie niet op de groene lichten en vertrokken we te laat. Probeer dan nog maar eens bij de rest aan te haken in een veld met allemaal dezelfde auto’s, dat krijg je niet voor elkaar. Enfin, ik ben dus helemaal verkocht, ook door de informele sfeer met allemaal lekker normale mensen om je heen in de tent van Biesheuvel. Niet dat iedereen zijn eigen pitbox in duikt.” Nou willen we alleen nog even weten wat die bestickering op de zijkanten van de SLK betekent. “Haha, laten we het erop houden dat ik hem financier met bitcoins.”

Mercedes  SLK CUP instap dag  - Zaterdag 11 December

Circuitpark Zandvoort


Dirk van Dijk kampioen Sim-Lab SLK Cup 2021


Hoe spannend kun je het maken

Hoe spannend kan het zijn.

Wie zou het gaan worden, dat was de vraag afgelopen zaterdag.
Welgeteld drie rijders kwamen in aanmerking , om zich Sim -Lab Mercedes SLK kampioen te mogen nomen. Het zou gaan tussen Mike Rokven, Dirk van Dijk en Ad Bouman. In de kwalificatie zette Mike Rokven de toon door de Pole voor zich op te eisen, gevolgd door Dirk van Dijk.
De eerste race werd dan ook een prooi voor Mike op de voet gevold  door Dirk. Ad viel in deze eerste race een beetje buiten de boot, met zijn vijfde plaats. Opvallend was het optreden van ( Rookie)  Niek Bouman, die met een vierde plaats, de aandacht op zich liet vestigen. Net voor Rookie Hans van den Berg. In de tweede race was het weer Mike Rokven die als eerste over de finish kwam. Dirk van Dijk verknalde deze race. De spanning tussen die twee steeg ten top. Dirk moest minimaal als derde in de totaalstand eindigen wilde hij nog een kans maken. Ad Bouman moest voortijdig afhaken door een lekke waterpomp. Wat zou het gaan worden. Tijdens de derde  race was het wederom Mike, nu gevolgd door Richard Schouteren die eerste en tweede werden. Doordat er twee schrapresultaten verrekend konden worden, was het Dirk van Dijk die op één punt verschil zich Sim-Lab Mercedes SLK Cup kampioen 2021, mag noemen. Net voor Mike Rokven en Ad Bouman.  Bij de Rookies, werd door deze regel, Niek Bouman kampioen met op de tweede plaats Hans van den Berg met Stan Stultiens op de derde plaats. Tijdens deze laatste race van de SLK Cup dit jaar, kon de organisatie ook een drietal nieuwe rijders begroeten. Zo kwamen vader en zoon Pieter en Yves Timmermans samen met Daniel Maar aan de start. Wellicht dat dit drietal ook volgend jaar te zien is in de Mercedes SLK Cup.


Spanning stijgt ten top in de laatste wedstrijd van de  SIM-LAB SLK Cup 2021  - Zandvoort - Zaterdag 9 oktober.

 

Met nog vier rijders die kans maken om  kampioen te worden in de Sim- Lab SLK Cup, kunnen we gerust stellen dat de spanning bij de rijders naar het kooppunt stijgt.
De onderlinge verschillen zijn zo klein  dat de beslissing in de laatste wedstrijd valt.
Het zal een strijd worden tussen Dirk van Dijk, Ad Bouman, Richard Schouteren en Mike Rokven.
Bij de rookies zal het gaan tussen Hans van den Berg en Stan Stultiens. Beide nieuwkomers van dit jaar maken kans om zich hier ook kampioen te mogen noemen.


Mercedes SLK niet alleen op het Circuit te zien


Blokes team , Robert Mels  &  Rutger Dalenoord, stelen  de show tijdens

de Dag van een Lach - evenement 

De DAG MET EEN LACH Fundraiser Tour 2021 zit er op. Met 26 equipes hebben we ruim EUR 42.000,- opgehaald zodat de stichting weer mooie initiatieven kan starten en steunen voor zieke kinderen en hun gezinnen.

Vijf dagen, 26 auto's, 50 enthousiastelingen en ruwweg 2.000km op voornamelijk binnenwegen. Het was een feestje met de Benz. Ook de Duitsers, Belgen en Fransen hebben van ons genoten, want BLOKES ONE is voor niemand onopgemerkt gebleven. We hebben hen ook een dag met een lach bezorgd.

Aan alle sponsors van equipe BLOKES onze dank voor de steun aan het mooie werk van de stichting. Er gaan mooie dingen van gedaan worden!

Spanning stijgt ten top in de Sim-Lab SLK Cup Spanning stijgt ten top in de Sim -Lab Mercedes SLK Cup 2021.
Het tweede buitenlandse uitstapje van de Sim – Lab Mercedes SLK Cup, ging deze keer naar het circuit van Zolder.
Met officieel nog één wedstrijd te gaan wordt het wel spannend in deze populaire cup, waarbij vier rijders nog kans maken om zich kampioen te mogen noemen in de Sim – Lab Mercedes SLK Cup 2021.
Bij de Rookies voert Hans van de Berg het klassement aan.
Tijdens de kwalificatie op het circuit van Zolder, was het vooral Jeroen Goudriaan, die verrassend de tweede tijd neer zette, gevolgd door ook de sterk rijdende Tim Voeten. De polepositie  werd een prooi voor Mike Rokven.  Zowel Ad Bouman als Dirk van Dijk konden tijdens de kwalificatie niet hun draai vinden en werden respectievelijk 5e en 7e  Als Rookie zijnde was het Hans van den Berg die de  eer voor zich opeiste door als snelste van de rookies uit de startblokken te komen. Waarbij opviel dat maar liefst vijf rijders binnen een seconden  van elkaar zaten. De eerste race viel ook deze keer ten prooi van Mike Rokven, met vlak daarachter Richard Schouteren op de  voet gevolgd door de sterk rijdende Tim Voeten. Opvallend was ook het optreden van Hans van den Berg, die een vierde plaats voor zich opeiste. Daarna was het Monny Krant, die dit jaar voor het eerst startte, een mooie zesde plaats voor zich liet noteren.  Voor Jeroen Goudriaan, die een sterke kwalificatie reed, was het dan ook zeer pijnlijk dat hij de SLK, in de derde ronde, de wagen in de banden stapel reed., met gevolg een forse schade.  Net zo als Sem van Ooijen die ook  veel schade opliep. Dirk van Dijk had veel probleem met zijn ABS  systeem wat ook nog eens 10 seconden tijdstraf opleverde. De tweede race was het weer Mike Rokven die een uiterst sterke race reed, achtervolgd door Tim Voeten en Ad Bouman. Ad had weer de smaak te pakken, na een, voor hem,  teleurstellende eerste race. 
Met opnieuw sterk rijdende Hans van den Berg die wederom een vierde plaats voor zich opeiste. Opvallend was ook het Uiteindelijk werd het finish podium met een 1e plaats voor  Mike Rokven 2e plaats voor Tim Voeten en een 3e plaats voor Richard Schouteren
De volgende race wordt op zaterdag 9 oktober op het circuit  van Zandvoort verreden.

 

 Sim-Lab SLK Cup gaat naar circuit Zolder - 
Dinsdag 31 augustus

Dinsdag 31 augustus gaat het tweede buitenlandse evenement plaats vinden op het circuit van Zolder 

Bijgaand treffen jullie aan:  het tijdschema; het Bijzonder Reglement en de Vrijwaringclausule.

Indien het tijdschema wijzigt zullen wij dit jullie zo spoedig mogelijk laten weten.


De regels van de motorstilte zijn inmiddels wel bekend maar er heerst voor 9.00 uur absolute motorstilte en mogen raceauto’s niet worden gestart. Duwen naar de keuring (in pitbox 34/35) mag wel en slepen ook. Datzelfde geldt tijdens de middag pauze van 12.00-13.00 uur.  Ook niet starten om warm te draaien. Gewoon pauze.  Zo heeft ieder circuit weer zijn specialiteiten en met deze is goed te leven. De tijd tot hoe laat geluid mag worden gemaakt is 16.55 uur.

 

Op maandagavond 30 augustus mogen we vanaf 20.00 uur op het circuit aankomen en ook overnachten, mits er geen motors worden gestart of overlast aan de omwonenden wordt toegebracht. Wij hebben iemand bereid gevonden hier op te letten, maar we vertrouwen op jullie gezond verstand.  Vanaf 20.00 uur zullen wij ook een begin maken met de inschrijving en keuring.

Neem voor allerzekerheid even een mondkapje mee, voor het dragen in de binnenruimtes.  Maximaal aantal personen in de boxen is 4.

 

Het aantal begeleiders, monteurs en dergelijke is niet beperkt, een namenlijst is ook niet meer nodig.

 

Op het tijdschema staan de tijden vermeld van de verplichte briefing. In 4 groepen deze keer. De briefing vindt plaats in de briefingroom.

 


Tijdschema  SLK Cup - Zolder Dinsdag 31 augustus

Weer volop strijd in de Sim-Lab SLk Cup

Ondanks de vakanties melden zich toch nog zestien rijders in de Sim -Lab SLK cup.
Met nog twee evenementen  voor de boeg gaat het er in De Sim – Lab  Mercedes SLK Cup om spannen, wie er dit jaar zich kampioen mag gaan noemen. Wordt het Dirk van Dijk, Ad Bouman of tocht nog Richard Schouteren of Mike Rokven.
Tijdens de tijdtraining  maakte Mike Rokven duidelijk dat hij tot één van de titelkandidaten behoorde, door de Pole voor zich op te eisen, gevolgd door Dirk van Dijk en Ad Bouman.
De eerste wedstrijd werd een prooi voor Dirk van Dijk, op de voet gevolgd door Ad Bouman. Mike Rokven kwam door een aanvaring met een tegenstander niet verder dan een 6e plaats. Wat hem een kromme achteras opleverde. Net achter de kopgroep ontstond er een mooie gevecht tussen Klaus Hobo, Richard Schouteren en Henk Maassen van de Brink. Waarbij Richard net voor Klaus de derde plaats voor zich op eiste.
De tweede race werd weer een prooi van Dirk Van Dijk. Gezien zijn prestaties zit Dirk dit jaar in zijn tweede race jeugd, en laat dan ook menig jongere rijders achter zich. In het middenveld was het deze keer Sem van Ooijen die de aandacht op zich vestigde, die net achter Tim Voeten als achtste eindigde. Werden de eerste en tweede race op een droge ondergrond verreden. Tijdens de derde race gingen de wolken open en zorgde voor een wel erg natte race. Opvallend was het optreden van Henk Maassen van de Brink, die van een vierde startplaats oprukte tot een eerste plaats. Dit laatste ging vooraf aan een felle strijd met Dirk. Voor Mike Rokven viel het doek al na de tweede race. Hij kon zijn SLK niet tijdig meer in orde maken voor de derde race en moest helaas afhaken.
De derde race viel uiteindelijk ten prooi van Henk Maasen van de Brink, die zich als een ware regenrijder ontpopte

Allemaal winnaars tijdens de race van 30 juli in Zandvoort

Tijdschema -  Sim - Lab SLK Cup Vrijdag 30 juli Paddock indeling  SLK - MAZDA Cup

Vrijdag 30  juli Sim - Lab SLK Cup race op circuit Zandvoort

Let op !!!!    Gewijzigde Race kalender


Het volgende  evenement staat weer voor de deur, op vrijdag de 30  Juli 

Voor de sluiting van het circuit in verband met de opbouw van de F1. 

Op donderdag 29 juli zullen wij vanaf 17.30 uur aanwezig zijn in Paddock Office om alvast een aantal deelnemers in te schrijven en te keuren in het TC gebouw, vanaf 17.45 tot 20.00 uur.

 

De tijden van de briefing staan vermeld op het tijdschema, het bijzonder reglement en de paddock indeling volgen uiteraard nog.

 

Niet alle pitboxen zijn beschikbaar en de boxen die dat wel zijn, kunnen na 21.30 uur in gebruik genomen worden. Paddock 2 is wel vanaf 17.30 uur beschikbaar. Het zou kunnen zijn dat er enige hinder ontstaat in verband met de opbouw van de tribunes. Ook wordt er al gebouwd in de Tarzanbocht.

 

Begeleiders en monteurs zijn iets ruimer toegestaan, maar nog wel met aanmelden en het dragen van een polsbandje.

Mocht de regelgeving weer wijzigen houden we jullie uiteraard op de hoogte.

SPA werd een top evenement voor de SLK Cup rijders

Spa, een ervaring rijker, voor de Sim -Lab SLK Cup rijders

De uitnodiging van de Westfield Cup om als gezamenlijk startveld, met de SLK Cup, van start te gaan, op het circuit van SPA. is uitgelopen op een doorslaand succes. Het was voor veel rijders van de Sim- Lab Cup SLK Cup rijders, de eerste keer dat ze kennis konden maken van dit prachtige circuit.
Voor Arjan Arendsen begon het niet al te best. Een lekke remleiding was er de oorzaak van dat hij in de vangrail belande. Net binnen de tijd kon hij alsnog een tijd neer zetten om deel te nemen aan de race. Tijdens de Qualifying was het Richard Schouten die de Polepositie bemachtigde net voor Hans van den Berg, gevolgd door Mike Rokven.  De start van de eerste race verliep zo chaotische, dat de wedstrijdleiding besloot om opnieuw te starten. Het werd  een race, waarin in de voorste gelederen fel gevochten werd, en waarbij uiteindelijk Mike Rokven aan het langste eind trok, op de voet gevolgd door Hans van den Berg.  Voor Stan Stultiens en Ton Verkoelen verliep het niet volgens het boekje, omdat ze een minuut straf kregen doordat ze onder de gele vlag diverse auto’s hadden ingehaald. De tweede race werd een prooi voor Richard Schouteren gevolgd door Mike Rokven. In het midden veld ontstonden er mooie gevechten tussen Alexander van der Lof , Tim Voeten en Niek Bouman. Doordat het steeds een gezamenlijk start was van de Westfield Cup en de SLK Cup, liepen de voorste rijders tegen het feit aan dat ze op de bumper reden van de achterste Westfield Cup rijders.

Indien dit nog een vervolg gaat krijgen zou het mooi zijn dan de organisatie ( in dit geval Kronos Events) de start op zou kunnen splitsen. Dat er soms te vel  gereden werd bleek ook uit het feit dat John van Dartel op moest geven doordat hij aangereden en met een verbogen achteras de strijd staakte. De derde en laatste race viel ten prooi aan Mike Rokven met Richard Schouteren en Dirk van Dijk op een tweede en derde plaats. Opvallend in deze laatste race was het optreden van Laurence Albrechts, die een mooie 7 plaats voor zich opeiste, net voor Maurik van den Heuvel.
Al met al kunnen de rijders van de SLK  Cup terug kijken op een geweldig evenement en is zeker voor herhaling vatbaar.Circuit SPA Francorchamps 8-9 juli 

Nieuwe uitdaging voor de Sim-Lab Mercedes SLK Cup


Deelnemerslijst  Sim - Lab Mercedes SLK CUP  SPA 2021 

600  Tim  Voeten                                  504  Arjan Arendsen
542  Richard Schouteren
522  Marcel Wust
593  Klaus Hobo
530  Dirk  Boonenkamp
508  Jan vd Meijdenberg
507  Ton Verkoelen
527  Laurence  Aelberts
535  Maurik vd Heuvel
555  Mike Rokven 
529  Sem v Ooijen 

586   Leo Pullens
594   Hans vd Berg
556   Niek Leeuwis
581   Stan Stultiens
573   Jeroen Goudriaan
533   John v Dartel
503   Dirk v  Dijk
592   Ad Bouman
591    Alexander v d Lof
587   Niek Bouman


Race overtredingen treffen de SLK Cup  rijders

Met negen rijders, tijdens de training, binnen 1 seconden van elkaar, beloofde het  een spannende strijd te worden, in de Sim- Lab SLK Cup, waarbij Richard Schouteren in de training de snelste tijd liet noteren.
De eerste race, van de in totaal drie, werd dan ook  enorm spannend. Het werd een gevecht tussen Richard Schouteren en Dirk van Dijk, gevolgd door Mike Rokven. Ad Bouman kon zich niet echt mengen, mede veroorzaakt door het extra succes gewicht van 30 kg, die hij mee moest tornen in zijn SLK omdat hij eerste  stond in het klassement.
Er melden die steeds weer nieuw rijders in de top.  Zo was het  Klaus Hobo die zich net zoals Hans van  de Berg binnen in  de top zes  nestelde. Opvallend was ook het optreden van  John van Dartel, en Niek Bouman die steeds beter gaan rijden. Voor Ton Verkoelen was de eerste race er een om snel te vergeten, omdat hij , door een te late inschrijving niet mee mocht doen aan de eerste SLK race en daardoor ingedeeld werd in een andere klasse. Later werd dit recht gezet en kon hij alsnog in race twee en drie van start  gaan.
Tijdens de eerste race was het Richard die aan het langste eind trok.
Tijdens race twee was het steeds stuivertje wisselen tussen Dirk van Dijk en Richard Schouteren. Met wederom een verassend optreden van Niek Bouman. Die als Rookie als vierde finishte. Dat dit alsnog voor een derde plaats ingeruild werd lag aan het feit dat Richard Schouteren 10 seconden straf kreeg door een foutieve start, en zodoende Niek opschoof naar een derde plaats in race twee. Ook nieuwkomer in de SLK cup, Alexander van der Lof, weerde zich goed door een zevende plaats voor zich op te eisen.
De derde race werd er een om niet snel te vergeten. Er ontbrande een geweldige strijd tussen Dirk van Dijk en Mike Rokven, waarbij, vanaf de eerste ronde tot en met de laatste een bumper aan bumper gevecht plaats vond. Waarbij uiteindelijk Dirk als eerste over de finish ging, niet wetende dat hij een tien seconde straf kreeg opgelegd doordat hij een valse start maakte. En zodoende kreeg Mike Rokven de overwinning alsnog in zijn schoot geworpen.

Voor Richard Schouteren was het vooral sneu dat hij tijdens de start van race drie, zijn hoofdstroom schakelaar aanraakte, waardoor hij, bij de start al achterop raakte. Ook deze race weer een opvallende prestatie van Niek Bouman die een schitterende twee plaats voor zich opeiste. 
De SLK Cup organisatie was ook weer blij Joop Kooreman te mogen begroeten. Na enkele weken in het ziekenhuis gelegen te hebben, was weer Joop prominent aanwezig  waarbij zijn vertrouwde  grappen weer over de tong rolde.Zaterdag 26 juni  Sim- Lab SLK Cup wedstrijd - Zandvoort

Zaterdag 26 juni gaat de derde ronde van de Sim- Lab SLK Cup evenement plaats vinden op het circuit van Zandvoort.  Ook deze keer wordt er geen publiek toegelaten. Laten we hopen dat dit de laatste keer is en dat we in de toekomst onze supporters mee mogen nemen naar het circuit.

Zie onderstaand  tijdschema voor Zaterdag 26 juni

 


Volop strijd in de Sim-Lab SLK Cup tijdens de Pinkster races


Strijd in de SIM – LAB Mercedes SLK Cup
Het Pinksterweekend beloofde niet veel goeds, wat het weer betreft. Toch kwamen er uiteindelijk 19 rijders aan de start, voor de tweede officiële wedstrijd van de Sim – Lab Mercedes SLK  Cup.
De DNRT organisatie had besloten om de tijdtraining en de kwalificatie samen te laten vallen. Wat wel resulteerde dat er drie race verreden zou gaan worden.
Onder de vertrouwde rijders konden we ook enkele nieuwkomers verwelkomen. Zo kwam Jeffrey Zwiep aan de start in een auto van het C- reate Racing Team en  Alexander van der Lof die uitkwam in een SLK van MDM. Jeffrey Zwiep gaf direct zijn visite kaartje af door eerste race op zijn naam te schrijven, gevolgd door Dirk van Dijk en Mike Rokven. De onderlinge verschillen qua rondetijden zijn in deze klasse minimaal te noemen, waarbij de snelste een tijd van 2.03.141 en de vijfde tijd op 2.03.868 uit kwam. Verrassend was ook het optreden van( Rookie)  Hans van den Berg, van het Bergjes Racingteam, die zich in de top van deze eerste race nestelde.   Opvallend was dan ook dat dit team zich goed had voorbereid, doordat (Rookie ) Stan Stultiens, ook rijdend onder de vlag van het Bergjes Racing Team, zich op een mooie 11e plaats wist te eindigen.
In de tweede race was het opnieuw Jeffrey Zwiep die de leiding nam, en deze niet meer afstond. Op de voet gevolgd door Dirk van Dijk en Ad Bouman. Achter deze drie ontstond steeds een mooi gevecht tussen  Richard Schouteren, Jim Ringelberg, Klaus Hobo, waarbij Jim aan het langste einde trok. De derde race, die ook gewonnen werd door Jeffrey Zwiep liep uit op een deceptie voor hem, doordat de wagen, niet conform het reglement was en door de TC werd afgekeurd. Hierdoor kwam Ad Bouman als winnaar van de derde race uit de bus. Gevolgd door Jim Ringelberg en  Richard Schouteren.
Doordat er een protest is aangetekend is de uitslag onder voorbehoud.


Einduitslag Pinkster races onder voorbehoud
1e Ad Bouman
2e Dirk v Dijk
3e Richard Schouteren
Rookie uitslag
1e  Hans van den Berg
2e Stan Stultiens
3e Niek Bouman
Complete uitslag > zie kalender uitslagen tussenstandSuccesvol optreden van de SLK's in de 8 uurs race

DNRT 8 uurs race

Succesvol optreden van de Mercedes SLK Cup auto's

Afgelopen zaterdag gingen er maar liefst 50 teams van start in de DNRT 8 uurs race. Onder de teams bevonden zich 12 SLK cup deelnemers. En niet zonder succes. Vier teams eindigden in de top van het klassement

Zo werd Mike Rokven vierde algemeen en tweede in de klasse.

Opvallend waren ook de (top) rondetijden in de regen.

De betrouwbaarheid van de SLK auto uitte zich ook in het feit dat alle gestarte SLK's ook de finish haalde. Het is dan ook een aanrader om eens een keer deel te nemen ( in een koppelrace) aan een DNRT 8 uurs race.

De eerstvolgende 8 uurs race gaat op 3 juli plaats vinden op het circuit van Zandvoort.


Extra bulletin SLK cup Nr 2021-1 

Bulletin :  Sim -Lab Mercedes SLK cup 2021-  Nr. 2021 - 01

Nieuwendijk, 3 mei  2021.

In verband met de onzekerheid aangaande de wedstrijdkalender van de SLK Cup 2021, is er besloten om dit kalender jaar een schrap resultaat in de puntentelling op te nemen. Ingaande vanaf de eerste evenement
( Pasen)


Bulletin Nr 2021 01 Schrapresultaat
PDF – 91,1 KB 269 downloads

Succesvol Paasweekend -  Sim Lab SLK Cup 2021


Ondanks dat het, als niet officiële wedstrijd te boek stond, hadden  er toch maar liefst 23 rijders zich ingeschreven voor de Sim Lab SLK  Cup.
Met in de vroege morgen een vrije training, gevolgd door een kwalificatie.
Ondanks dat het competitie trainingen waren, ontstonden er toch mooie onderlinge gevechten.
Zo  was het Mike Rokven die een onderlinge strijd uitvocht met Richard Schouteren en Ad Bouman, op de voet gevolgd door Dirk van Dijk en Maurik van den Heuvel. Nieuwkomer Niek Bouman, en  Max Wust waren de verrassing van de dag, door een mooie elfde en een dertiende plaats voor zich op te eisen. In de tweede competitie training, trok Ad Bouman aan het langste einde  op de voet gevolgd door Dirk van Dijk en Richard Schouteren. Het waren dan geen officiële wedstrijden, Al met al kunnen we toch terug kijken op een heel fijne en niet te vergeten gezellige  DNRT- SLK  Autosport dag

Zestien jarige Max Wust,  van start in de Sim- Lab SLK Cup


Persbericht Wust Racing

Komende zaterdag debuteert de 16-jarige Mijnsheerenlander Max Wüst in de Mercedes-Benz SLK cup. Hij komt uit voor het Hoekse Waardse team Wüst Racing. Elk jaar worden op Circuit Park Zandvoort de traditionele paasraces gehouden. Eén van de deelnemende klassen aan dit evenement is de Mercedes-Benz SLK cup. Dit jaar vindt de aftrap van het race seizoen plaats met een competitietraining, die zonder publiek verreden wordt. Max Wüst is omstreeks zijn achtste jaar begonnen met karten op het kart circuit aan de Voorweg in Strijen. Toch is autoracen met de Mercedes-Benz SLK een andere discipline, aldus Max Wüst; “De SLK is een uitdagende race auto en alle deelnemende auto’s zijn gelijk. Waar het dus op aan komt is de vaardigheid van de coureur.” Autoracen heeft Max niet van een vreemde. Zijn vader, Marcel Wüst, heeft al heel wat kilometers afgelegd in dezelfde Mercedes-Benz SLK cup en ook in het Duitse TourenwagenLegenden kampioenschap. Vanzelfsprekend ook in een Mercedes-Benz. Max Wüst is de jongste debutant in de Mercedes-Benz SLK cup ooit.

Tijdschema  Pasen - Zaterdag 3 april 


Een nieuwe lente, een nieuwe Pasen een nieuw seizoen (begin iets anders). Hierbij nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de eerste sessies van het seizoen op zaterdag 3 april 2021 in Zandvoort.

             

Bijgaand het tijdschema voor 3 april. Op vrijdagavond (2 april) willen we vanaf ongeveer 17.00 uur tot 19.00 uur vast gaan inschrijven in Paddock office, er kan dan ook worden gekeurd tot uiterlijk 19.30 uur. Houd er rekening mee dat de inschrijving bij de eerste race altijd iets langer duurt. Op zaterdagochtend beginnen we om 6.30 uur, met de inschrijving, deze inschrijving vindt ook plaats in Paddock Office. Je krijgt daar je keuringsbriefje alsmede een polsbandje, nadat je de vrijwaring hebt getekend.

 

Alleen functionele begeleiding ( monteur) is toegestaan, maximaal 1 persoon per deelnemer, deze moet zich ook even melden voor het polsbandje. De controleurs bij de ingang van het circuit weten dan, dat jullie staan geregistreerd. Familieleden, vrienden, kennissen vallen helaas niet onder functionele begeleiding en worden helaas nog niet toegelaten.


Aangepaste race kalender - SLK-DNRT 2021We mogen weer  : Met Pasen 3 & 4 april


Helaas kunnen we niet spreken van officiële races maar deze competitie-trainingen zijn in ieder geval een start die de moeite waard is.

 

Binnenkort ontvangen jullie weer een mail waarin je je kunt aanmelden voor de Pasen, incl. tijdschema, daarin vragen we je ook de naam van je monteur op te geven. Elk deelnemer zal een oranje polsbandje ontvangen, bij het  aanmelden in Paddock Office, de opgegeven  monteur zal een groen bandje ontvangen.  Aanmelding vooraf is dus noodzakelijk. Je krijgt daar ook het keuringsbriefje, zodra wij de getekende vrijwaring hebben ontvangen. -J en je transponder.

 

Een geldige 2021 licentie is noodzakelijk.

 

Fans, echtgenotes, kinderen en andere belangstellenden worden helaas nog niet toegelaten, dus alleen de personen die een functionele taak hebben krijgen toegang tot het circuit.

De keuring vindt plaats in het TC gebouw, in alle binnenruimtes dient 1.5 meter afstand gehouden te worden en een mondkapje te worden gedragen.  Er geldt  daar een maximum van 10 personen..

De keuring vindt plaats in het TC gebouw, in alle binnenruimtes dient 1.5 meter afstand gehouden te worden en een mondkapje te worden gedragen.  Er geldt  daar een maximum van 10 personen..

Briefing

De briefing krijg je digitaal toegestuurd.

Pitboxen

Pitboxen. Je kunt een pitbox huren, waar het noodzakelijk is om een mondkapje te dragen en de 1.5 meter afstand te bewaren.  Voor de deelnemers zonder pitbox wordt een paddock indeling gemaakt.

Overnachten

Het is toegestaan om te overnachten op de paddock van het Circuit, de toiletten zijn geopend, de douches echter alleen in de boxen.

Uiteraard gelden alle inmiddels  ”normale Corona”  regels,  hou afstand, draag een mondkapje en blijf thuis bij klachten !

Voor het baanprogramma geldt het volgende:

Trainingssessie

 

Voor iedere deelnemende klasse is er een aparte trainingssessie. Bij aanvang van de training kunnen de deelnemers individueel en op willekeurige volgorde de baan op. Tijdens de trainingssessie worden de rondetijden gemeten en er zal na afloop een digitale uitslag op volgorde van snelste rondetijd worden gepubliceerd.

Competitie-training:

Voor iedere klasse zullen er ook één of meer competitie-trainingen worden georganiseerd. Op basis van de volgorde van de trainingssessie zullen de deelnemers een voor een de baan op worden gelaten. Wanneer de sessie begint geldt CODE60. Op het moment dat alle deelnemers zich op de baan beginnen zal de CODE60 worden opgeheven en kunnen de deelnemers op de baan onderling op hoge snelheid formatie rijden. Wanneer de tijd van de sessie is verstreken zal de sessie worden afgevlagd. Na afloop van de sessie zal er een digitale uitslag op basis van rondetijden en onderlinge afstand worden gepubliceerd. Er is geen huldiging, podium, noch wordt er een klassement bijgehouden van de snelste deelnemers.

Nadere informatie over aanmelding en de tijdschema’s volgt zo spoedig mogelijk, ook de link naar de briefing.

 

WELLICHT TEN OVERVLOEDE, MAAR HOU JE STRENG AAN DE REGELS ANDERS IS HET OP OF NA PASEN WEER GEDAAN MET DE PRET.


Waar het enthousiasme voor de Mercedes SLK toe kan leiden 

DE Mercedes SLK 400 R

Techneuten van het eerste uur, Joey en Hans van Beek ( CIASS RACING ) uit Ede, hebben van de Mercedes SLK Cup een waar kunstwerkje gemaakt. In eigen beheer een race auto bouwen, toont het vakmanschap aan, van CIASS uit Ede.

Van voor tot achter compleet nieuw, zowel de wielophanging alsmede de carrosserie, ontwikkeld door Ciass Ede bv Sim LAB Mercedes SLK Race Cup kalender 2021


Haal nu je Race Licentie Altijd al gedroomd om een keer in de Mercedes SLK Cup te gaan deelnemen. En nog niet in het bezit van een Race Licentie.

Geef je dan Nu op bij Biesheuvel Autosport

( mail adres info@biesheuvel.nl ) en maak gebruik van de 10 % korting op de race cursus van Rensport school Zandvoort. Cursus Data 8/ 9 maart een 12/13 april.


Sim-Lab x DNRT Mercedes SLK CUP


De Mercedes SLK Race Cup gaat vanaf 2021
SIM LAB Mercedes SLK CUP heten.

Sim-Lab x DNRT Mercedes SLK CUP

Het in Nederland gevestigde bedrijf Sim-Lab B.V. dat op moment wereldfaam maakt op het gebied van virtueel racen en de markt bediend met sim racing-seats en aanverwante accessoires, wordt in 2021 hoofdsponsor van de door DNRT georganiseerde Mercedes SLK-cup. Sim-Lab is onder meer hofleverancier van Mercedes F1 AMG Petronas Esports team.

Nico Biesheuvel van Biesheuvel Autosport: “....Dit jaar zijn we blij om Sim-Lab te verwelkomen als hoofdsponsor en virtuele coureurs over de hele wereld kennis te laten maken met de Mercedes SLK-cup! Als hoogtepunt zullen we een van de winnaars de mogelijkheid geven om een racelicentie te halen en een echte race te rijden in een Mercedes SLK-cup wagen.... ”

Richard Schouteren van Sim-Lab: “..... De grens tussen het echte racen en de virtuele tegenhanger vervaagt en krijgt de erkenning die het verdiend. Met dit initiatief willen we de simracer de kans geven om te voelen hoe het is om in het echt een race mee te maken, en organiseren we een Digitale Sim-Lab SLK-cup die vrij toegankelijk is voor iedereen.

Als tegenhanger van de echte SLK-cup zal door Sim-Lab er een digitaal kampioenschap georganiseerd worden waarin virtuele coureurs het tegen elkaar op kunnen nemen met de SLK-cup auto in de sim.

Meer informatie volgt via onze gebruikelijke kanalen!

Voor meer informatie over de Sim-Lab Mercedes SLK-cup: https://slkcup.nl Voor meer informatie over Sim-Lab bezoek: https://sim-lab.eu

 

Biesheuvel Autosport partner van de DNRT


Bericht van de DNRT

Als bestuur van de DNRT zijn wij zeer verheugd te mogen bekendmaken dat de firma Biesheuvel Autosport mee zal gaan helpen als partner om de DNRT toekomst bestendig te maken in deze uitdagende tijden. Wij kennen Biesheuvel als zeer betrokken en betrouwbare partij die de breedte sport een warm hart toe draagt met succesvolle initiatieven als de SLK cup. Biesheuvel Autosport zal ons ondersteunen met levering van onderdelen, centrale cup support en faciliteiten en techniek.

WDM Motorsport - Peter Wieringa  / Richard Berns zetten schouders onder de SLK Rally Cup 2021


SLK Rally Cup moet snel naar tien deelnemers groeien

De schouders eronder

Terwijl de Mercedes-Benz SLK Cup op het circuit alle critici de mond snoerde met zijn eclatante succes, wilde het verhaal in de rallysport maar niet van de grond komen. Dat verandert, nu mensen als Peter Wierenga, Richard en Monique Berns er de schouders onder zetten..

De rallysport heeft het al jaren zwaar in Nederland en dat weerspiegelt zich in eerder gestrande pogingen om er een SLK Cup te introduceren. Een schril contrast met het rendement dat Biesheuvel Autosport boekte op zijn inspanningen binnen de racerij, waar op topdagen het aantal Mercedessen in de eenheidsklasse tegen de veertig loopt. Nico Biesheuvel, Peter Wierenga en het echtpaar Berns weigeren zich neer te leggen bij de situatie in de rallysport, omdat zij daar volop potentie voor de SLK zien. “Met weinig budget maak je de entree in de Peugeot 206 Rally Cup,” zegt Richard Berns. “Wil je vervolgens doorgroeien, dan val je al gauw in een groot gat, want om over te stappen naar de 130i Challenge moet je al gauw tegen de dertige mille meebrengen voor aanschaf en preparatie van zo’n BMW. De Mercedes duikt er mooi tussenin en dat niet alleen, je ziet op het circuit al dat hij meer senioriteit genereert qua doelgroep.


DNRT  RACE kalender 2021 - Klasse indeling volgt later

Bergjes Racing team in 2021 aan de start in de
Mercedes SLK Cup.

 

Volgend jaar komen Hans van den Berg en Stan Stultiens aan de start in de kleuren van Bergjes Chalets & Caravans. Met vier vestigingen in Nederland zijn ze een grote speler op het gebied van Chalets & Caravan Verkoop - verhuur. Voor de technische ondersteuning hebben Hans en Stan zich aangesloten bij het HTM Racing team van Ton Verkoelen en Henk Thijssen.

Zondag 1 november  DNRT Trainings dag Circuit Assen


Zondag 1 november wordt door de DNRT een speciale trainings dag ingelast voor de Mercedes SLK Cup, Deze dag staat tevens open voor alle deelnemers en cups . Licentie is vereist


Mercedes SLK Cup races afgelast i.v.m. de Corona regels


De gedeeltelijke Lock down die sinds woensdag geldt, heeft gevolgen voor de autosport. Vanwege de aangescherpte maatregelen worden alle club en NK wedstrijden stilgelegd tot en met 10 november. De races die gepland stonden op Assen  het laatste weekend van oktober kunnen op basis van de nieuwe richtlijnen niet onder de auspiciën van de KNAF georganiseerd worden en zijn dus afgelast. Meer informatie is te vinden op de KNAF websiteDe nieuwe maatregelen gelden gedurende vier weken.