Drie races tijdens de Super Prix 22 aug 2020

Gepubliceerd op 24 augustus 2020 om 20:50

Drie winnaars in de Mercedes SLK Cup. De SLK organisator gaat er altijd trots op dat hij een “mooi weer garantie” afgeeft voor de Cup.

Echter, dat ging afgelopen weekend helaas niet op. Tijdens de kwalificatie regende het pijpenstelen, met als gevolg dat diverse Auto’s schade opliepen. Zo had Ad Bouman de pech dat er een BMW spinde, die hij niet meer kon ontwijken. Daarnaast konden er, door de hevige regenval, ook geen goede tijden neergezet worden. Echter het was Dirk van Dijk die de eer voor zich opeiste door de polepositie te bemachtigen, gevold door Robin Vogel en Henk Maassen van de Brink.

De eerste race werd Robin, ondanks dat hij een succes gewicht in de SLK gemonteerd had, toch eerste, gevolgd door Mike Rokven en Dirk van Dijk. Bij de Roekies was het Tim Voeten die de aandacht op zich vestigde door in de top mee te draaien. Ad Bouman kon, wellicht door het succes gewicht van 30 kg, de aansluiting maar moeilijk vinden. In de tweede race was het weer stuivertje wisselen in de top. Nu was het Dirk van Dijk die de eer voor zich opeiste door als eerste over de finish te rijden. Opvallend was ook het optreden van Monny Krant, die zich in de top nestelde nipt gevolgd door Ton Verkoelen.

Reinier Branderhorst was de pechvogel in deze race. Door te laat remmen in de Tarzanbocht raakte hij een BMW vol in de zijkant. Hij zou uitgeschakeld zijn, echter doordat iedereen klaar stond om hem te helpen, kon hij de derde race, wel wat gehavend, gelukkig toch aan de start verschijnen. De derde, en tevens laatste race, viel ten prooi aan Mike Rokven nu weer gevolgd door Dirk van Dijk, waarbij Ad Bouman verrassend de derde plaats voor zich opeiste. Algemeen winnaar werd uiteindelijk Mike Rokven.

Bij de Roekies was het Tim Voeten die de winnaars trofee in ontvangst mocht nemen. Al met al kunnen we weer terugkijken op een geweldige Mercedes SLK Cup Autosport dag. Waarbij het opvallend was dat bij deze drie races, ook drie verschillende winnaars te noteren viel. Over competitie gesproken! Het volgende SLK race evenement zal dinsdag 22 september op het circuit van Zolder plaatsvinden.