SuperRaceWeekend eerste wedstrijden van 2020

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 om 22:27

Spanning ten top in de MERCEDES SLK Cup Tijdens het Super race weekend konden we dan uiteindelijk weer echt gaan racen.

Ondanks de vakantie kwamen er toch 21 rijders naar Zandvoort om op het vernieuwde circuit hun kunsten te vertonen. Voor deze keer had de DNRT gekozen voor 4 races verdeelt over twee dagen. Met daarbij de aantekening dat de tijdtraining en kwalificatie samengevoegd werden.

Tijdens die kwalificatie zag je al, dat de strijd, die later zou losbranden, tussen Ad Bouman, Mike Rokven, Henk Maassen van de Brink, Dirk van Dijk en de kampioen van vorig jaar Robin Vogel, uitgevochten zou gaan worden. Grote verrassing waren Ton Verkoelen en Klaus Hobo terwijl ook nieuwkomer Tim Voeten zich in de top tien vestigde.

Ad Bouman schreef uiteindelijk de eerste race op zijn naam, op de voet gevolgd door Mike Rokven. De tweede race was het Henk Maassen van de Brink die zich ook deze keer weer voorin nestelde terwijl Ad Bouman zijn koppositie ferm verdedigde. In het middenveld ontstonden ook diverse gevechten. Met name Klaus Hobo, Theo Peters, Tim Voeten en John van Dartel maakten er een mooie show van.

Tijdens de derde race van de dag was het wederom Ad Bouman die de eer voor zich opeiste. Op zaterdag werd de vierde en laatste race verreden. Tijdens deze race steeg de spanning tot het kookpunt, met werkelijk schitterende gevechten waarbij met het mes tussen de tanden gereden werd. Het gevolg was stuivertje wisselen tussen de diverse rijders, waarbij ook het team van Latgas zich in de top tien mengde en tevens een verrassend rijdende Tim Voeten. Robin Vogel kwam als uiteindelijke winnaar over de streep. Complete uitslag www.slkcup.nl