Het enorme succes van de Mercedes 230 SLK  Race Cup.

En vanaf 2020 ook in de rallysport

Biesheuvel Autosport start nieuwe betaalbare race klasse

In de zomer van 2015 heeft Biesheuvel Autosport de krachten gebundeld met een aantal partijen om ook op het circuit met een betaalbare en spectaculaire cup te komen. In het raceseizoen 2016 wordt daarom een geheel nieuwe en vooral betaalbare race klasse geïntroduceerd, namelijk de Mercedes-Benz SLK Cup.

Het racen met de Mercedes-Benz 230 SLK betekent een mooie aanvulling op de huidige auto’s in de diverse race series. Als uitgangspunt dient een standaardauto met 193 pk, met daarbij de noodzakelijke veiligheidsaanpassingen en natuurlijk een race kit. Voorop staat dat de running costs zo laag mogelijk zijn. Bijzonder is dat met de Mercedes-Benz SLK zowel met open als gesloten dak geracet kan worden!


De door Biesheuvel Autosport met zorg samengestelde race kit zal bestaan uit een AST schokbreker & veren set, een rolkooi met aanpassing van het dak en de kofferklep, met daarnaast een onderdelen pakket, bestaande uit sportstuurwiel, racestoelen & gordels, lichtmetalen wielen en racebanden, etc. Biesheuvel Autosport kan door jarenlange ervaring en goede relaties met de fabrikanten topkwaliteit leveren voor een lage prijs. Zie voor de specificaties van de race kit het hoofdstuk ‘SLK Cup / Race kit’.


De door de KNAF gecertificeerde rolkooi en de aanpassing van het dak en kofferklep is zo gemaakt dat men zowel met een open als dichte versie kan rijden. Zie voor het certificaat van de rol kooi het hoofdstuk ‘SLK Cup / Race kit’

Zo laat Biesheuvel Autosport zien dat actief deelnemen aan autosport ook voor coureurs met een klein budget tot de mogelijkheden behoort. Waarbij plezier beleven voorop staat!  Momenteel zijn er meer dan 50 230 SLK ;s gebouwd. Met een gemiddeld deelnemersveld van  tussen de 30 en 40 SLK’s heeft deze klasse zich inmiddels wel bewezen.

Mercedes 230 SLK nu ook in de rallysport

Vanaf 2020 is de Mercedes SLK 230 ook toegelaten tot de rallysport.  De enige aanpassingen ten opzichte van de circuit uitvoering is het sper deifferentieel en de schokbrekers met de veren.
Daarnaast moet er in de rallyuitvoering een brandblusinstallatie gemonteerd worden