Beslissing in het kampioenschap van de Mercedes Benz SLK Cup, valt in de laatste wedstrijd.

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 23:02

Beslissing in het kampioenschap van de Mercedes Benz SLK Cup, valt in de laatste wedstrijd.

Hoe spannend kan het zijn. Met zeventien rijders aan de start. Woensdag 30 september werd de 3e wedstrijd van de SLK cup verreden op het circuit van Zandvoort. Tijdens de tijdtraining werd er al scherp gereden met onderlinge verschillen van drie tiende van een seconde tussen de nummer één Robin Vogel en de nummer vier, Mike Rokven. Dat beloofde veel voor de drie races die op het programma stonden die dag. De top van het klassement wordt steeds uitgebreider. Met name Klaus Hobo en Tim Voeten laten steeds meer van zich zien in de races. Tijdens de eerste race was het Henk Maassen van de Brink, die na een felle strijd de eer voor zich opeiste, gevolgd door Robin Vogel en Mike Rokven.

Opvallend was ook de prestatie van Niek Leeuwis, want een paar dagen eerder reed hij zijn wagen tijdens een vrij rijden dag nog op een hoop. Maar met dag en nacht doorwerken, wist hij zijn wagen net op tijd klaar te krijgen voor dit evenement. En niet zonder succes, gezien zijn 11e plaats. Tijdens race 2 was het Robin Vogel die de eer voor zich opeiste. Ad Bouman, met succes gewicht aan boord van 30 kg, kon het tempo in de race niet bijhouden hetgeen resulteerde in een vijfde plaats. Bij de Rookies was het wederom Tim Voeten die van zich liet horen gevolgd door Sascha de Goede van het Latgas team. Na afloop van de tweede race had de DNRT een extra nakeuring ingelast voor de SLK Cup, met als resultaat dat er vijf rijders bestraft werden omdat de wagens te licht werden bevonden.

Tijdens de derde race was het de goed presterende Klaus Hobo die zich in de top nestelde en een geweldig gevecht aanging met Ad Bouman en Dirk van Dijk, op de voet gevolgd door Tim Voeten. Het gevecht om de eerste plaats ging nu weer tussen Robin Vogel, Henk Maasen van de Brink en Mike Rokven waarbij Henk wederom de eer voor zich opeiste. Joop Kooreman had de pech dat zijn versnellingsbak blokkeerde wat een opgave toch gevolg had, net als Theo Peters waarbij het vermogen wegviel. Het kampioenschap heeft een wel heel spannend verloop dit jaar en zodoende wordt in de laatste wedstrijd beslist wie zich kampioen mag gaan noemen.

De laatste wedstrijd op woensdag 28 oktober wordt op het circuit van Assen verreden. Omdat er dit jaar geen schrapresultaten gehanteerd worden, maken nog acht rijders kans om 1e te worden in het kampioenschap. Uitslag : 1e Henk Maassen van de Brink 2e Robin Vogel 3e Mike Rokven Uitslag Rookies: 1e Tim Voeten  2e Sacha de Goede / Jarno Yprenburg (team Latgas) 3e Niek Leeuwis